Travel

All posts in category

Less than 2 weeks to Enjoy Sunway Lagoon’s New Wipeout

A HOLIDAY SEASON TO REMEMBER AT SUNWAY LAGOON~Theme park announces “It’s Wipeout” celebration with a packed schedule of fun games, activities and events with extended hours~ As the school holidays and year-end holiday season draws closer, Sunway Lagoon, Malaysia’s premier

Alami Kemeriahan Di Desaru Coast Adventure Waterpark Cuti Sekolah Ini!

Tak perlu keluarkan duit yang banyak untuk luangkan masa yang berkualiti bersama anak-anak anda cuti sekolah ini kerana taman tema di Desaru, Johor ini bukan saja dekat dan murah tapi sangat padat dengan pelbagai aktiviti menarik! Tidal Wave Beach yang

Syurga Dunia Maldives, Kini Di Langkawi

Siapa saja yang tidak meletakkan Maldives di dalam senarai bucketlist mereka kan? Pulau yang sangat romantis dan pemandangan yang mendamaikan membuatkan ramai yang teringin sangat ke sana. Sekarang anda tidak perlu ikat perut untuk menabung ke sana lagi kerana Dash

Youtuber Terkenal Dibuli Malaysia Airlines?

Youtuber dan blogger terkenal, Josh Cahill baru-baru ini telah berkongsi mengenai pengalaman buruk yang terpaksa beliau tempuhi sepanjang tempoh penerbangan 13 jam dari Kuala Lumpur ke London. Mimpi ngeri Josh Cahill bermula apabila beliau melaporkan kepada kru yang bertugas mengenai

Spring Time! ‘Jacaranda’ Gives Sydney A Purple Twist

Festival of flowers is happening right now in Sydney, Australia and what makes it so special during this season is the highness of all flowers, the Jacaranda. It has made its grand entrance and turned Sydney into a city of

Tak perlu ke Jabatan Imigresen! Passport kini sampai ke depan Rumah!

Orang awam kini boleh renew passport di hujung jari iaitu melalui laman sesawang “My Online Passport”. Korang tak perlu lagi nak beratur dekat Pejabat Imigresen dari 8 am sampai 5 petang semata mata nak buat atau renew passport je. Sistem

Wuzhen: Bandar Air Tulen yang Menakjubkan Anda Mungkin Tidak Tahu

Terletak di utara Kota Tongxiang, Wilayah Zhejiang, 13km dari pusat bandar, Wuzhen, atau Wuzhen Water Town adalah salah satu daripada enam bandar purba di Selatan China. Tidak seperti bandar airl lain, tarikan pelancong di pinggir bandar ini mempunyai elemen harmoni

Pangkor Dinobatkan Pulau Bebas Cukai Bermula 2019

Pulau Pangkor di Perak akan dijadikan pulau bebas cukai untuk merealisasikan potensi sebenar selepas Langkawi. Geran sebanyak RM100 juta oleh kerajaan persekutuan akan diberikan kepada syarikat swasta untuk program promosi dan pemasaran antarabangsa untuk meningkatkan ketibaan pelancong di Pangkor.  Kerajaan

Perempuan Pertama keliling Satu Planet sejak 2015!

Kalau ada kawan kita yang pergi ke 50 negara kita rasa terpegun. Tapi kalau ada kawan yang pergi travel yang jenis tak ajak sampai ke 100 negara tu kita akan rasa lagiiii terpegun. Haaa! Tapi kalau ada kawan kita yang

30 minit dr China ke Hong Kong! Inilah Jambatan Terpanjang di Dunia!

Jambatan terpanjang di Dunia telah pun siap untuk digunakan oleh orang Ramai. Jambatan ini menghubungkan Zhuhai ; kota besar di China dengan Hong Kong.  Jambatan ini telah menyingkatkan masa kepada 30 minit dari 4 jam waktu perjalanan. Wow! Sungguh efisyen.

1 2