“London kini menuju ke arah bandar Islam, dengan beratus-ratus mahkamah syariah rasmi yang telah mula beroperasi di ibu negara, dan terdapat masjid-masjid yang dibuka di tapak gereja-gereja terkenal yang telah wujud selama beratus-ratus tahun.”Salam.my

Seperti yang diperkatakan lebih ramai penganut agama Islam di kota London sekarang . Malah The Hyatt United Church telah dibeli oleh komuniti Mesir untuk ditukarkan ke masjid. Gereja St Peter telah diubah menjadi Masjid Madina.

2 kali ganda adalah nilai umat islam yang semakin berkembang di kota London hari ini .

Kemanakah semua 500 gereja ini? Dirobohkan ke? Taklah , kebanyakan dari 500 gereja yang di tutup ini telah dijadikan sebagai rumah persendirian untuk penduduk di kota London yang semakin meningkat . Hal ini juga terjadi apabila terdapat banyak gereja tetapi yang menghadiri upacara di gereja tidak seramai yang pergi ke masjid.

Jangan takut kalau nak ke London. Semua penduduk disini , semuanya peramah dan baik belaka . Mereka bersatu hati tak kira bangsa, keturunan mahupun agama . Secara rasminya terdapat 100 pusat mahkamah syariah yang kini ada di Kota London. 

Jangan takut dengan buah mulut orang yang mengatakan bahawa London ni banyak racist dan sebagainya. Alami dulu , baru dapat tahu bagaimana rasanya menjadi Londoner. Pasti anda mahu melawat London setiap tahun apabila anda sudah tiba di sini.

 

Untuk artikel penuh klik disni → Salam.MY